top of page

Una dintre responsabilitățile noastre principale este de a lua aceste resurse și de a folosi orice oportunitate avem pentru a ne îmbunătăți viața.

Jocurile video ne învață aceste principii prin recorduri (highscores) și puncte de îndemânare (skill points). Putem învăța lecții importante despre noi înșine dacă ne percepem ca eroi în propriile noastre jocuri video.

 

În ciuda opiniei populației si îngrijorării cu privire la efectele excesive pe care jocurile video le-ar avea asupra sănătății fiziologice si psihologice a unei persoane, exista dovezi substanțiale care susțin gaming-ul moderat, deoarece poate îmbunătăți stima de sine/demnitatea, abilitățile sociale si poate oferi chiar si beneficii pentru sănătatea persoanelor care suferă traume fizice sau psihice.

V-ați întrebat vreodată de ce jocurile video sunt așa de populare, atrăgând după ele și atenție nedorită? În viață, ne este dată o cantitate limitată de resurse.

9 moduri
Pro/Con

9 MODURI IN CARE JOCURILE VIDEO POT FI CHIAR BUNE PENTRU TINE

Jocurile video nu sunt rele, ba chiar iți pot face viața mai bună. Chiar dacă oamenii încearcă sa forțeze o presupusă conexiune între violență și jocurile video, numeroase studii academice continuă să indice că practicarea jocurilor video are multe beneficii psihice, dar și fizice.

Motivatie

Video Games

PROIECT DE ATESTAT
 

MOTIVAREA ALEGERII TEMEI

În zilele noastre, mulți oameni au acces la calculatoare și, astfel, un număr mare de copii sunt introduși jocurilor pe calculator. Gaming-ul este cel mai captivant mediu.

“Jocul este cel mai elevat tip de cercetare.”

- Albert Einstein

Jocurile oferă un ciclu constant de acțiune și de alegeri, feedback instant, recompense satisfăcătoare, împreună cu nivelul potrivit de provocare. Jocurile, care ajung sa fie de succes, captivează prin punerea jucătorului în situații la care este întotdeauna nevoit de a reacționa la ceva și, eventual, învăța. Acel ceva ar putea fi cum să treci la nivelul următor, de exemplu. 

Aș putea spune că asta e un motiv îndeajuns de a alege această tema, dar aș minți. Adevărul e ca am fost pasionată de jocuri încă de mică și această pasiune a rămas cu mine pe parcurs ce am evoluat. Voi evidenția și motivul in continuare, pe lângă altele.

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

Elev:

Cristiana Irimia

Indrumator:

Marius Ududec

Concluzie

CONCLUZIE

Până la urmă, jocurile sunt bune sau rele?

Ei bine, lucrurile nu sunt atât de simple. Aproape toate jocurile au o parte bună şi una rea. Care dintre ele primează depinde de fiecare individ în parte. Mai greu este în cazul copiilor şi adolescenţilor care nu au maturitatea necesară pentru a face diferenţa între lumea reala şi cea virtuală, nu ştiu când să se oprească şi nu se pot abţine de la a juca un joc, chiar dacă, la început, sunt șocați de ceea ce văd în el. Dar, daca știi unde este limita si când este bine sa te oprești, jocurile video nu aduc decât beneficii.

bottom of page