Pentru a înÈ›elege mai bine cum jocurile video afectează creierul, cercetătorii germani au efectuat un studiu, care a fost ulterior publicat. Au rugat 23 de adulÈ›i cu media de vârstă de 25 de ani să joace „Super Mario 64” pentru 30 de minute pe zi, pe o perioadă de 2 luni. Un alt grup nu a fost expus jocurilor video deloc.
Examinând creierele celor 2 grupuri cu ajutorul unui aparat MRI , au descoperit ca grupul de gaming a avut o creÈ™tere de materie cenuÈ™ie in hipocamp, cortexul drept prefrontal si cerebel – zone ale creierului responsabile pentru navigarea in spaÈ›iu, formarea memoriei, planificări strategice si abilitaÈ›i motorii (mai) bune la nivelul mâinilor.
„Asta demonstrează că regiuni specifice ale creierului pot fi antrenate cu ajutorul jocurilor video”, afirma liderul studiului Simone Kühn.
Kühn È™i colegii ei au concluzionat că jocurile video ar putea fi folosite ca terapie pentru pacienÈ›ii cu probleme mintale care cauzează regiuni ale creierului să se micÈ™oreze sau sa fie alterate. Boli de acest tip includ schizofrenia, tulburarea de stres posttraumatic (TSPT) si Alzheimer.